Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπαίδευση οκτώ (8) εκπαιδευτών στο μοντέλο PTP

Το μοντέλο εκπαίδευσης και διδακτικής PTP (Pantopoulos Teaching Project) καλεί με την ανακοίνωση αυτή οκτώ (8) ενδιαφερόμενους, άνδρες και γυναίκες, προκειμένου να εκπαιδευθούν για 6 μήνες στα “Εξελιγμένα Μοντέλα Διδακτικής για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές”.

Το group συμπληρώθηκε στις 27/9/2020. Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σας ευχαριστώ!

Είναι η πρώτη φορά που το μοντέλο PTP ανακοινώνει εκπαίδευση με ανοικτή πρόσκληση. Αυτό συμβαίνει γιατί αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την πρώτη ομάδα συνεργαζόμενων εκπαιδευτών, με σκοπό να διαχυθεί η φιλοσοφία του έργου, το οποίο μέχρι σήμερα απευθυνόταν μόνο σε ειδικές κατηγορίες κοινού. Με μια σύντομη περιήγηση στην ιστοσελίδα του έργου θεωρούμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντιληφθούν το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία του, για τα οποία βέβαια είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αναλυτικά.

Οι προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνουν οι διερευνητικές συναντήσεις με τους υποψηφίους είναι οι παρακάτω:

  • Η εκπαίδευση διαρκεί 6 μήνες για το εντατικό πρόγραμμα, γίνεται σε τμήμα και υπάρχει μικρή οικονομική επιβάρυνση/συνεισφορά στήριξης του έργου.
  • Θα προτιμηθούν υποψήφιοι από την Αττική, αν και τα νέα δεδομένα της εκπαίδευσης δεν αποκλείουν συνεργασία από απόσταση.
  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους. Θα προτιμηθούν κάτοχοι πτυχίου με εκπαιδευτικό υπόβαθρο, ενώ το συναφές μεταπτυχιακό θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, καθώς και επιμορφώσεις σχετικές με τη διδακτική.
  • Τα μαθήματα θα γίνονται σε ώρες που θα εξυπηρετούν τους εκπαιδευόμενους και φυσικά μετά από συνεννόηση, κάτι που θα συμφωνηθεί μετά τη συνέντευξη. Από την αρχή, επίσης, θα συμφωνηθεί και ένας ανεκτός αριθμός απουσιών, ο οποίος θα τηρείται.
  • Το διδακτικό αντικείμενο αφορά Γενική Διδακτική για εκπαιδευτές (ενηλίκων και ανηλίκων), η φιλοσοφία του αντλείται από ισραηλινά και αμερικανικά μοντέλα εκπαίδευσης, αφορά τη Β’βάθμια και Γ’βάθμια εκπαίδευση, αλλά και γενικά τον τρόπο εκπαίδευσης ανθρώπων που πρόκειται να εκπαιδεύσουν άλλους.
  • Το PTP κατέχει τα δικαιώματα του μοντέλου με πλήρη αποκλειστικότητα για την Ελλάδα, δικαιούται να τα παραχωρεί στους εκπαιδευμένους συνεργάτες του και επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος και απαίτησής του που ενδέχεται να απορρέουν από αυτά.
  • Εκπαιδευτής είναι ο Φώτης Παντόπουλος, εκπαιδευτικός με διδακτική εμπειρία 31 ετών στη Β’βάθμια και Γ’βάθμια εκπαίδευση και 17 ετών εκπαίδευσης στο ίδιο το μοντέλο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναμένουμε να επικοινωνήσετε για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο [email protected] με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Ευχαριστούμε!

PTP – Φώτης Παντόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *